“Mám veľa ponúk, ale chcem zostať v Taliansku”

apr 04

“Mám veľa ponúk, ale chcem zostať v Taliansku”

Krídelník Pescary Vladimír Weiss ml. stále nie je zdravotne v poriadku, prvé dve vylúčenia v kariére ho veľmi mrzia.

Neprežíva práve najpokojnejšie obdobie. V roku 2013 sa krídelníkovi Pescary Vladimírovi Weissovi zatiaľ príliš nedarí – bol dvakrát vylúčený, trápia ho zranenia a jeho zamestnávateľ je na poslednej priečke tabuľky Serie A. Pre pretrvávajúce zdravotné patálie vynechal aj sobotňajší ligový duel v Parme.

Začnime kontrolou vášho zdravotného stavu. Už trénujete?
“Od minulého pondelka vyklusávam, ale len úplne ľahučko. Tretí týždeň chodím na elektroliečbu, z kolena mi vyberali aj krv. Verím, že do týždňa by som už mohol začať s plným tréningom.”

S čím máte problémy a ako sa vám to prihodilo?
“V Bergame proti domácej Atalante sme sa s protihráčom zrazili kolenami, pričom on ma trafil tesne nad jabĺčko priamo do svalu. Na druhý deň mi to poriadne opuchlo, mal som tam krvnú zrazeninu. Myslel som si, že to rýchlo odíde a budem môcť hrať, ale doteraz ma to bolí, dokonca aj pri bicyklovaní.”

Kedy by ste sa mohli objaviť v súťažnom zápase?
“Verím, že čo najskôr. Už som nútene vynechal dva zápasy a určite nebudem môcť hrať ani v sobotu na ihrisku Juventusu. Veľmi ma mrzí, že som nemohol pomôcť mužstvu. Dúfam, že do ďalšieho zápasu proti Siene by som už mohol zasiahnuť.”

V novom roku nemáte veľmi na ružiach ustlané, toto je už vaše druhé zranenie, navyše ste boli dvakrát vylúčený. Čo sa deje?
“Asi je to osud. Keby mi pred sezónou niekto vravel, že budem mať dve červené, povedal by som, že mu šibe. Sú to moje prvé dve vylúčenia v kariére, mrzí ma, že to prišlo takto po sebe. Ani zranený som nebýval takto často a dlho. Hnevá ma to o to viac, že prežívam sezónu, v ktorej najviac hrávam.”

Obe vylúčenia “sedeli”?
“Práveže si myslím, že ani jedno nemalo byť. Najskôr som dostal v zápase s Turínom dve žlté za dve simulovania, pričom prvú mi dal rozhodca za to, že som neustál súboj telo na telo, a druhú si vymyslel po jasnom faule na mňa. Druhýkrát som bol vylúčený v zápase s Cagliari. V samom závere sme prehrávali 0:2 a zozadu som kopol Ibarba. Rozhodca hneď vytiahol červenú, aj keď si myslím že to mala byť skôr žltá, keďže to vôbec nebolo zákerné. V každom prípade si budem musieť dávať odteraz väčší pozor.”

Pre vás to neboli prvé dve žlté za simulovanie, čím to je?
“Nikdy nerozmýšľam nad tým, že teraz idem simulovať, aj keď niekedy to tak môže vyzerať. Bohužiaľ, som tak stavaný, že niekedy neustojím súboj. Ale nič iné za tým nie je.”

Po druhom vylúčení ste napísali status, že už nikdy viac červená karta. Myslíte si, že je to pri vašej búrlivej povahe vôbec možné?
“Rozhodne sa budem snažiť, aby to tak bolo, lebo viem, že som mužstvu chýbal. Sám sebe som si vyčítal obe vylúčenia, aj keď znovu hovorím, že to nemali byť červené karty. Neznášam, keď nemôžem hrať, či už pre zranenie alebo trest.”

Ste v tomto po vašom otcovi?
“Asi áno. Oco bol tiež taký, futbal miloval a do každého zápasu dal ako hráč a aj teraz ako tréner všetko. Myslím si, že to mám naozaj po ňom.”

Mimochodom, čo hovoríte na to, ako s Kajratom odštartoval sezónu? V Saturne ho považovali za remízového kráľa, teraz na úvod kazašskej ligy trikrát deľba bodov…
“Taký je futbal, niekedy má aj trochu nešťastie, ale inokedy zase šťastie, keďže v prvom dueli vyrovnali v poslednej minúte a potom hrali u silného súpera. Otec je výborný tréner a verím, že začne vyhrávať.”

Existuje šanca, že by vás od novej sezóny zavolal k sebe do Almaty?
“Cha-cha, som voľný, takže môžem ísť kdekoľvek, ale myslím si, že tam nezakotvím.”

Kam by teda v lete mohli smerovať vaše kroky?
“Zatiaľ to vyzerá tak, že zostanem v Taliansku. Mám dobré ponuky, ktoré zvažujem. Takisto mám lukratívne ponuky z Ruska alebo Turecka, zatiaľ sa však venujem tomu, čo je v Taliansku. Do konca sezóny zostávajú ešte dva mesiace, preto nechcem predbiehať.”

Ak zostane Pescara v Serii A, budete uvažovať nad zotrvaním v súčasnom klube?
“Ponuku na predĺženie zmluvy som už dostal, takže je to jedna z možností. Budem to však riešiť až po sezóne.”

Vaše mužstvo naposledy vyhralo 6. januára, odvtedy ste až desaťkrát prehrali a raz remizovali. Ako sa chcete dostať z tejto šlamastiky?
“Všetci v klube si uvedomujeme, že sme v ťažkej situácii, ja som v kariére takúto negatívnu sériu ešte nezažil. Šanca na záchranu je, aj keď malá. O vypadnutie bojujú v podstate štyri mužstvá, z ktorých má najlepší káder Kuckov Janov. Ale ešte sa nevzdávame.”

ZASTAL SA ŠEBA
Vladimír Weiss nedávno opäť potvrdil, že si často nedáva servítku pred ústa. Na svoje twitterovské konto “zavesil” odkaz, v ktorom aj s použitím vulgárneho výrazu komentuje článok bulváru o Filipovi Šebovi. “Na Filipa sa objavil sprostý článok v jedných novinách. Je to môj kamarát a keďže sa mi zdalo absolútne nehorázne a smiešne, čo napísali, vyjadril som sa tak, ako som sa vyjadril,” vysvetlil svoje počínanie.

MIŇO TAM MAL BYŤ
Pre zranenie chýbal Vladimír Weiss nielen svojmu klubu, ale aj v marcových zápasoch slovenskej reprezentácie proti Litve (1:1) a Švédsku (0:0). “Je mi veľmi ľúto, že som už niekoľko zrazov po sebe nútene vynechal pre zdravotné problémy. Chcel som pomôcť, najmä v dôležitom zápase s Litvou, ktorý pre nás nedopadol veľmi dobre. Šanca na postup ešte je, aj keď malá. Verím, že v júni proti Lichtenštajnsku už budem k dispozícii,” povedal Weiss junior, ktorého prekvapila neúčasť jeho kamaráta Miroslava Stocha v nominácii: “Myslím si, že tam Miňo mal byť, ale rozhodnutie je vždy, samozrejme, na trénerovi. V zápase s Litvou mohol pomôcť, pretože je typ hráča, ktorý sa vie vyhecovať a rozhodnúť zápas. Niekedy, keď hráč nehráva v klube, príde o to viac nasrdený a nabudený do reprezentácie, kde chce ukázať to najlepšie. Mňa osobne naozaj veľmi prekvapilo, že ho nepovolali.”

 

ZDROJ: www.aktuality.sk

Share