Weiss na domácom štadióne ako hosťujúci hráč

okt 11

Weiss na domácom štadióne ako hosťujúci hráč

SENEC 9. októbra (SITA) – Špecifický zápas čaká v piatok slovenského futbalového reprezentanta Vladimíra Weissa. Dvadsaťtriročný krídelník s najväčšou pravdepodobnosťou nastúpi v základnej zostave národného tímu SR v dueli proti Grécku v rámci kvalifikácie o postup na MS 2014 na Štadióne Giorgosa Karaiskakisa, ktorý je domovský pre Olympiakos Pireus. Práve do tohto klubu v lete prestúpil bratislavský rodák Weiss. “Určite je to pre mňa niečo iné a uvedomujem si to,” povedal technicky veľmi zdatne disponovaný stredopoliar. “Čaká nás náročné stretnutie proti veľmi kvalitnému súperovi. Moja koncentrácia je čisto na futbal a budem sa snažiť nemyslieť na to, že hrám na domácom štadióne,” pokračoval Vladimír Weiss.

Tréner Grécka Fernando Santos nominoval na piatkové meranie síl v Pireu s úvodným výkopom o 20.45 h SELČ až šesticu hráčov Olympiakosu – obrancov Josého Holebasa, Giannisa Maniatisa, Kostasa Manolasa a Dimitrisa Siovasa, záložníka Andreasa Samarisa a útočníka Kostasa Mitrogloua. “Myslím si, že všetci z nich majú kvalitu, ale najviac sa rozpráva o Mitroglouovi, ktorý dal šesť gólov v predchádzajúcich dvoch dueloch. Trikrát skóroval v Lige majstrov a tri presné zásahy pridal v gréckej lige. Všetci to vieme a budeme sa musieť na neho pripraviť. Je to typický hrotový útočník, ktorý ovláda všetko, vie dať gól z hocičoho. Určite bude náročné ustrážiť ho, ale myslím si, že naša stopérska dvojica bude silná, dobre pripravená a v pohode ho ubráni,” poznamenal bývalý hráč Glasgowa Rangers, Espanyolu Barcelona či Manchestru City.

Grécko je v tabuľke G-skupiny európskej časti kvalifikácie na druhom mieste s 19-bodovým ziskom. Rovnaký počet nazbierala aj vedúca Bosna a Hercegovina, ktorá však má lepšie skóre. Na svetový šampionát už nemá šancu postúpiť žiadny iný tím z G-skupiny. Slovensku patrí tretia pozícia (12 bodov). “Ja si myslím, že nás čaká búrlivá atmosféra. Gréci dúfajú, že môžu postúpiť na MS z prvej pozície. Vedia, že Bosna hrá v Litve na umelej tráve, kde to nie je nikdy jednoduché. Očakávam, že v Pireu bude vypredané,” uzavrel Vladimír Weiss.

Zdroj:

sita_logo© 2010, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené.Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Share