Weiss za hetrik v Bruseli pochválil spoluhráča Mitroglua

okt 03

Weiss za hetrik v Bruseli pochválil spoluhráča Mitroglua

Vladimír Weiss (krídelník Olympiakosu Piresu po stredajšom víťazstve v LM nad domácim Anderlechtom Brusel a hetriku spoluhráča Konstantinosa Mitrogloua): “Sme si vedomí, že Kostas je schopný skórovať takmer zo všetkého, dokáže využiť svoje príležitosti”

BRATISLAVA 3. októbra (SITA) – Grécky futbalový reprezentant a hráč Olympiakosu Pireus Konstantinos Mitroglou bol jednoznačne hrdinom stredajšieho duelu C-skupiny Ligy majstrov v Bruseli proti domácemu Anderlechtu. Dvadsaťpäťročný rodák z Kavaly sa hetrikom v 17., 56. a 72. min podieľal na prekvapujúcom víťazstve mužstva na belgickej pôde 3:0.

“Sme si vedomí, že Kostas je schopný skórovať takmer zo všetkého, dokáže využiť svoje príležitosti,” pochválil svojho spoluhráča na internetovej stránke Európskej futbalovej únie (UEFA) slovenský krídelník Vladimír Weiss a pokračoval v superlatívoch na adresu Mitrogloua: “Počas víkendu nenastúpil v ligovom vystúpení proti Panioniosu, teraz v Bruseli sa vrátil vo veľkom štýle, bol jednoducho skvelý. Keď dal ´Mitro´ druhý gól, domáci museli otvoriť hru a napokon pridal Kostas aj náš tretí presný zásah.” Za priaznivého stavu 1:0 prišiel tiež dôležitý moment: španielsky brankár Olympiakosu Roberto Jiménez zlikvidoval v 25. min pokus srbského útočníka Anderlechtu Aleksandara Mitroviča. “Náš brankár ukázal svoje kvality,” skonštatoval V. Weiss.

Grécky tím na úvod skupinovej fázy podľahol doma francúzskemu Parížu Saint-Germain 1:4 (jediný gól tímu z Pirea strelil Weiss, pozn.), po stredajšom 2. kole patrí Olympiakosu v C-skupine LM za spomenutým lídrom PSG 2. miesto s tromi bodmi – lepším skóre pred Benficou Lisabon. Práve portugalský tím bude najbližším súperom gréckeho šampióna. “Už po žrebe hlavnej fázy sme vedeli, že je tu reálna šanca postúpiť do vyraďovacích bojov. Stredajší triumf ju ešte viac zvýraznil. Teraz nastúpime v Lisabone, domáca Benfica preferuje úplne iný systém hry ako produkoval Anderlecht. Musíme byť na to pripravení, v Portugalsku nechceme prehrať,” zakončil 23-ročný bratislavský rodák Vladimír Weiss.

Share