„Rozhodol som sa podľa vlastného svedomia“

jan 30

„Rozhodol som sa podľa vlastného svedomia“

Vlado, včera otriasla Slovenskom informácia, týkajúca sa tvojho prestupu do Kataru.

Áno, je to pravda, včera som podpísal dlhodobý kontrakt s klubom Lekhwiya SC, ktorý je aktuálne na prvom mieste v najvyššej Katarskej súťaži.

Vyzerá to tak, že sa to upieklo veľmi rýchlo, bolo to tak aj reálne, alebo si o tejto ponuke vedel už dlhšie?

Pravdu poviem, sám som nečakal, že to naberie až taký rýchly spád.  Trvalo to pár dní, nechcel som o tom veľmi hovoriť, keďže som si najprv chcel všetko sám pozrieť, spoznať ľudí a rozhodnúť sa bez vedľajších vplyvov úplné sám s mojou rodinou. Vedel som, že to bude mať medzi ľuďmi ohlas, a preto bolo pre mňa a moju rodinu veľmi dôležité sa rozhodnúť  s vlastným a čistým svedomím.

Veľa ľudí sa pýta prečo Katar. Nebojíš sa veľa neprajníkov, ktorými je Slovensko pri podobných rozhodnutiach známe?

Čakal som takú reakciu ľudí, nie som prekvapený a skôr naopak, som na také niečo pripravený. Hovorí sa, že do týchto krajín sa chodí ku koncu kariéry, ale nikde nie je napísané, že sa tam nemôže isť aj skôr. V Katari je veľa známych futbalistov, tréner nášho mužstva je vysoko uznávaný Belgičan Eric Gerets a dokonca poznám osobne par hráčov, ktorí mi prestup len odporučili. Tak isto mi ho odporučil aj môj agent Mino Raiola, ktorý ma pod sebou hráčov ako Ibrahimovič alebo Balotelli a v podobných rozhodovaniach mu plne dôverujem. Beriem to ako ďalšie futbalové dobrodružstvo a verím, že sa tu nielen budem dobre cítiť, ale aj futbalovo rásť. Neprajníkov si nepripúšťam, nikomu svoj názor neberiem, skôr naopak, rešpektujem ho a prajem im len to najlepšie v živote.

Čo na to Olympiakos? Ako ste sa rozišli?

V Grécku som sa cítil výborne. Klubu som vďačný za šancu, ktorú som dostal, hral som v najlepšom Gréckom klube Ligu Majstrov, spoznal som veľa dobrých ľudí, žiaľ, ku koncu som necítil potrebnú dôveru medzi mnou a trénerom. V kľúčových momentoch sme sa nezhodli, a preto som vedel, že to fungovať nebude a musím odísť. Po vzájomnej dohode sme dospeli k tomu, že mi nebudú robiť problém pri prípadnom prestupe. Samozrejme, rozišli sme sa v dobrom a ostávame naďalej všetci veľkými priateľmi. Želám im, aby postúpili v Lige Majstrov cez United a získali ďalší titul!

U fanúšikov si si získal veľkú priazeň, bol si miláčikom publika. Nedá mi nespomenúť zápas proti PSG, kde si bol vyhlásený za najlepšieho hráča a získal cenu pre najkrajší gól večera.

Fanúšikom Olympiacosu by som chcel špeciálne poďakovať, pretože som v nich mal veľkú podporu a pri každom zápase alebo aj v meste mi dávali najavo, ako ma majú radi. Samozrejme, neodchádza sa mi od nich najpríjemnejšie, ale pevne verím, že môj prestup budú akceptovať a budú mi držať palce, čo mi už stihli poniektorí aj preukázať. Ešte raz ďakujem všetkým fanúšikom za podporu, ktorú mi prejavovali počas môjho pôsobenia v Olympiakose.

Aký je tvoj najbližší program? Kedy sa zapojíš do tréningov v novom mužstve?

Program je vcelku náročný, keďže akurát sedím v lietadle smerom do Atén, kde si počas dvoch dni zbalím všetko najpodstatnejšie a vo štvrtok by som sa mal hlásiť už na tréningu. Deň na to ma čaká prvý zápas, v ktorom by som už nemal chýbať.

Nebojíš sa že prídeš o miesto v reprezentácii? Predsa len, z Kataru je to dlhšia cesta ako z Ligy majstrov?

Pri svojom rozhodovaní som zvážil všetko, samozrejme aj reprezentáciu. Myslím si, že keď budem podávať dobre výkony, tak si dvere nepribuchnem, čomu svedčí aj reakcia reprezentačného trénera Jana Kozáka, ktorý povedal, že je lepšie hrávať v Katare ako sedieť na lavičke v Grécku. Jeho slova si veľmi väzím a vždy budem jeho rozhodnutia akceptovať. Budem však robiť všetko preto, aby som si v reprezentácii udržal miesto, ktoré som si vybudoval.

Nie je tajomstvom, že tvoj najväčší fanúšik a najbližšia osoba je tvoj otec. Čo na to povedal?

Každý jeden môj krok v mojej kariére silno preberám s mojim otcom. Pre mňa je jeho názor jeden z najdôležitejších a keď sme si prebrali všetky body pri tomto rozhodovaní, tak sme sa zhodli, čomu som sa potešil. Otec, spolu s rodinou, ma podporujú a to mi môže len pomôcť, pretože sú to pre mňa tí najdôležitejší ľudia v mojom živote. Zaželal mi veľa šťastia a všetko dobré.

A čo tvoj ,,BROTHER FROM ANOTHER MOTHER,, Filip Šebo?

S Filipom som za dva dni volal asi sto krát a preberal s nim úplne všetko, pretože Filip má na všetko zdravý názor, vidí realitu taká aká je a vždy sa mi zo skúsenosti snaží poradiť. Aj on mi teda pomohol k môjmu veľkému rozhodnutiu.

Poslednú otázku by som venoval manželke Maťke, ktorá to určite nemá ľahké, keďže čakáte prírastok do rodiny. Zvláda túto rušnú situáciu?

Uvedomujeme si, že to pre náš nebude ľahké obdobie, ale povedali sme si, že to zvládneme a nič iné neberieme do úvahy. Maťka je príkladná mamička a spolu s pomocou našej rodiny zvládneme všetko, na čo budeme neskôr s úsmevom spomínať :).

Share